top of page

Veelgestelde vragen

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Je kunt al 10-15 minuten voor de les start aanwezig zijn. Zo kun je een fijne plek uitkiezen.  De les begint stipt op tijd. Dus zorg dat je minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent in de studio. 

Wat moet ik meenemen?

  • Breng een grote handdoek of kleed mee om over de mat te leggen.

  • ​Optioneel: flesje water voor de dorst

Welke kleding is het meest geschikt?

Voor Yin Yoga is het prettig om laagjes kleding aan te hebben. Kies  kleding waarin je alle kanten op kunt bewegen. Kies vooral iets wat comfortabel zit. Knopen en ritsen kunnen in houdingen erg vervelend zijn. Vanzelfsprekend is je kleding schoon en fris.
Veel mensen vinden sokken prettig bij de Yin, zeker in het najaar, voor lekkere warme voeten.

Wat gaan we doen?

We gaan NIETS doen. In de Yin Yoga rekken, strekken, buigen we het bindweefsel in yogahoudingen. We blijven 3-5 minuten in dezelfde houding zitten, hangen, liggen. Na de Yin houding voelen we na wat er is aangeraakt, in een van de rusthoudingen.  We gebruiken geen spierkracht, de zwaartekracht doet het werk.

Ik heb een blessure kan ik meedoen?

Wanneer je een blessure hebt opgelopen of je hebt een lichamelijke klacht, bespreek dit altijd even met de docent voordat de les begint. Zo kan de docent je beter helpen om samen met jou de houding passend te maken voor jouw lichaam.  Soms krijg je gewoon een hele andere houding die beter past op dat moment. Luister altijd naar je lichaam.

Wel of niet eten voor de les?

Een hele volle buik is niet zo prettig wanneer je je dubbelvouwt in de yogales. Zorg dat je ruim van tevoren eet of een lichte maaltijd, zo voorkom je dat je eten in de weg zit in Dragonfly. 

Mijn telefoon is mijn alles!

Wanneer je de yogastudio instapt staat je telefoon op NIET STOREN of helemaal uit. Trillen en meldingen tijdens de les verstoort de beoefening  en je focus naar binnen.  Dus laat je telefoon thuis, of in je tas en zet hem op niet storen. 

Kan ik vragen stellen tijdens de les?

Jazeker, wanneer je een prangende vraag hebt over wat dan ook tijdens de les. Zwaai even, dan kom ik naar je toe, zo blijven de andere deelnemers in hun yogabubbel en worden ze niet teveel gestoord.

Heeft iedereen een vaste plek?

Nee, de lessen zijn drop-in lessen, dus niet iedereen komt elke week op dezelfde dag. Je kiest dus gewoon een plek uit, die jij fijn vind. Het is juist goed om vaak een andere plek te kiezen. Structuur is fijn, maar buiten de lijntjes kleuren ook.

Ik had spierpijn de dag na de les.

Spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, moeheid zijn veel voorkomende verschijnselen de dag na je eerste of intensieve Yin Yoga les. 
Dit zijn de naweeën van wat de houding in het lichaam heeft aangeraakt, het bindweefsel is opgerekt en stoffen komen vrij. Veel water en thee drinken na de les verzacht de meeste klachten vaak.  De tweede dag moeten deze klachten verdwenen zijn. Heb je dan nog steeds last, dan ben je wellicht over je grenzen gegaan.

bottom of page