De Yin yogales

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Created with Sketch.

Je kunt al 10-15 minuten voor de les start aanwezig zijn. Zo kun je een fijne plek uitkiezen.  De les begint stipt op tijd. Dus zorg dat je minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent in het gebouw.

Wat moet ik meenemen?

Created with Sketch.
  • Een yogamat en een deken(tje) voor de laatste houding.

        In de studio kun je ook een yogamat lenen. 
        Breng dan een grote handdoek of kleed mee om over de mat 
        te leggen.

  • Bolster, meditatiekussen (ook te leen in de studio, let op deze worden niet gedesinfecteerd (gebruik op eigen risico of leg er een handdoek of dekentje over.)
  • Optioneel: flesje water voor de dorst


Welke kleding is geschikt?

Created with Sketch.

Voor Yin Yoga is het prettig om laagjes kleding aan te hebben. Kies  kleding waarin je alle kanten op kunt bewegen. Kies vooral iets wat comfortabel zit. Knopen en ritsen kunnen in houdingen erg vervelend zijn. Vanzelfsprekend is je kleding schoon en fris.
Veel mensen vinden sokken prettig bij de Yin, zeker in het najaar, voor lekkere warme voeten.

wat gaan we doen?

Created with Sketch.

We gaan NIETS doen. In de Yin Yoga rekken, strekken, buigen we het bindweefsel in yogahoudingen. We blijven 3-5 minuten in dezelfde houding zitten, hangen, liggen. Na de Yin houding voelen we na wat er is aangeraakt, in een van de rusthoudingen.  We gebruiken geen spierkracht, de zwaartekracht doet het werk.

Ik heb een blessure kan ik  meedoen?

Created with Sketch.

Wanneer je een blessure hebt opgelopen of je hebt een lichamelijke klacht, bespreek dit altijd even met de docent voordat de les begint. Zo kan de docent je beter helpen om samen met jou de houding passend te maken voor jouw lichaam.  Soms krijg je gewoon een hele andere houding die beter past op dat moment. Luister altijd naar je lichaam.

Wel of niet eten voor de les?

Created with Sketch.

Een hele volle buik is niet zo prettig wanneer je je dubbelvouwt in de yogales. Zorg dat je ruim van tevoren eet of een lichte maaltijd, zo voorkom je dat je eten in de weg zit in Dragonfly. 

Mijn telefoon is mijn alles!

Created with Sketch.

Wanneer je de yogastudio instapt staat je telefoon op NIET STOREN of helemaal uit. Trillen en meldingen tijdens de les verstoort de beoefening  en je focus naar binnen.  Dus laat je telefoon thuis, of in je tas en zet hem op niet storen. 

Kan ik vragen stellen tijdens de les?

Created with Sketch.

Jazeker, wanneer je een prangende vraag hebt over wat dan ook tijdens de les. Zwaai even, dan kom ik naar je toe, zo blijven de andere deelnemers in hun zone.

Heeft iedereen een vaste plek?

Created with Sketch.

Nee, de lessen zijn drop-in lessen, dus niet iedereen komt elke week op dezelfde dag. Je kiest dus gewoon een plek uit, die jij fijn vind. Het is juist goed om vaak een andere plek te kiezen. Structuur is fijn, maar buiten de lijntjes kleuren ook.

Ik had spierpijn de dag na de les..

Created with Sketch.

Spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, moeheid zijn veel voorkomende verschijnselen de dag na je eerste of intensieve Yin Yoga les. 
Dit zijn de nawee├źn van wat de houding in het lichaam heeft aangeraakt, het bindweefsel is opgerekt en stoffen komen vrij. Veel water en thee drinken na de les verzacht de meeste klachten vaak.  De tweede dag moeten deze klachten verdwenen zijn. Heb je dan nog steeds last, dan ben je wellicht over je grenzen gegaan.

De studio

Kan ik ergens in de buurt parkeren?

Created with Sketch.

Ja, er is een gratis parkeerplaats op de hoek van de straat, bij de rotonde met de gestapelde auto's. Dit is zo'n 15 meter van de studio.
Je fiets kun je op de stoep achterlaten of je zet hem ook op die parkeerplaats. 

Hoelang is mijn lessenkaart geldig?

Created with Sketch.

De 5 lessenkaart is 2 maanden geldig. (10 weken)
De 10 lessenkaart is 4 maanden geldig.(16 weken)

Ik kan toch niet komen, wat nu?

Created with Sketch.

Je kunt ver van te voren je plek al reserveren voor de Yoga les. Bedenk wel dat een ander ook graag een plek heeft. Dus reserveer wanneer je vrijwel zeker weet dat je kunt. Het kan altijd gebeuren dat er onverhoopt iets tussen komt. Annuleer je les dan direct, zo heeft iemand anders de kans om die plek te reserveren.
Je kunt tot 3 uur van tevoren kosteloos je les annuleren, daarna wordt de les in rekening gebracht. 

Kan ik de ruimte huren?

Created with Sketch.

Nee, helaas is dat niet mogelijk.  Er zijn wellicht wel mogelijkheden om samen te werken en iets op te zetten. Ik heb in het verleden meerdere workshops georganiseerd met andere docenten en therapeuten.
Neem gerust contact met me op: theyogamailbox@gmail.com